Zin om mee te spelen?

Volg je reeds muziekschool en bespeel je al een blaas- of slagwerkinstrument, dan nemen we je graag op in onze muzikale familie. We zijn voornamelijk op zoek naar koperblazers, (melodisch) slagwerk, klarinetten en fagotten.
Wij zorgen voor partituren, een uniform en een pupiter voor elke vaste muzikant.
Neem gerust contact op met ons, of beter, spring eens binnen tijdens één van onze repetities (iedere vrijdagavond van 20.15u tot 22.00u in Gemeenteschool De Notelaar, Knesselarestraat 28, 8730 Oedelem) of op een concert.

Onze repetities kunnen jouw vak "samenspel" vervangen!

Volg je muziekschool in het Stedelijk Muziekconservatorium Logo Aalter Brugge Torhout
te Brugge,
de Kunstacademie van Torhout, de Academie van Aalter, ... en heb je het vak "groepsmusiceren"?
Dan kan dit vak mogelijks vervangen worden door onze repetities en concerten!

Je moet hiervoor aan enkele voorwaarden voldoen:
- Je volgt het vak "Samenspel" of "Instrumentaal Ensemble".
- Je komt regelmatig naar onze repetities en concerten, en neemt hier actief aan deel.
- Als je bij de start van het schooljaar aangeeft naar onze harmonie te komen ipv naar het samenspel, moet je dit gedurende het schooljaar verderzetten om te kunnen slagen in de muziekschool.
- Je ondertekent hiervoor een contractje met de muziekacademie en onze vereniging.

Uiteraard moet ook de harmonie aan verschillende voorwaarden voldoen, om een goede kwaliteit te waarborgen. Dit betreft oa. niveau van het orkest, diploma's van de dirigent, verzekering, aanwezigheden bijhouden en feedback doorgeven, doorgeven concertdata voor mogelijke evaluatie van de leerling,...
Onze harmonie voldoet aan deze vereisten, zodat we deze samenwerking met het muziekconservatorium kunnen waarmaken! Dit systeem is volkomen wettelijk, en valt onder de nieuwe regelgeving van de "alternatieve leercontext" van het kunstonderwijs.

Ben je geïnteresseerd in onze harmonie als "alternatieve leercontext", neem dan zeker contact met ons op. Kom naar een repetitie en spreek ons aan. Op heden hebbe/hadden wij hierrond al samenwerking met het Conservatorium van Brugge, de Academie van Torhout en de Academie van Aalter (en afdelingen). Ook vanuit andere academisch van het Deeltijds Kunstonderwijs is dit in principe mogelijk mits akkoord van leerkracht, directie en onze vereniging.
Voor het schooljaar 2018-2019 dient dit in juni of uiterlijk begin september te worden geregeld. Contacteer ons dus tijdig of vraag meer info in je muziekschool bij de inschrijvingen!

Ons contacteren

Briefwisseling: p/a Vullaertstraat 103, 8730 Oedelem

De repetities gaan door in Gemeenteschool De Notelaar, Knesselarestraat 28, 8730 Oedelem. We repeteren er elke vrijdagavond van 20.15u tot 22.00u.